ZB House
16799
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16799,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

ZB House

A residence in need of more space for a growing family, the brief included a parents retreat at ground level. Modernising and consolidating the ground floor layout was a primary focus.

The client requested a number of design features; a second storey with two bedrooms and a bathroom, modernised kitchen and living areas, access from side of house and a new garage with studio to rear lane.

 

In the design, existing internals were reconfigured to allow for a new central entry. The front two rooms and verandah were adapted as a retreat, two large bedrooms were added upstairs and service areas were located in the darker central area of the house. The slope of the site facilitated a studio under the garage and an external pool was factored in.

category

  • residential

stage

  • under construction
Category
residential